K O N ST F R Ä M J A N D E T

2012  maj 05 - 24 > Konstfrämjandet Sörmland i Eskilstuna

I den här separatutställningen tog jag avstamp i färgetsningarna och testade också några nya bilder av satelliter och plåtrör på stan.

 

Konstfrämjandet Sörmland:

sormland.konstframjandet.se/

 

Klipp ur Eskilstunakuriren, text och bild Emma Sundelin.

 

 

2012 - 2014 > Projekt: Satellite Positions

Satelliterna samlades in på internet, bearbetades i datorn, printades och monterades i 120 CD-fodral. Den första versionen är ramad med glas som väger tungt, så inför resan till Novosibirsk gjorde jag en ny version med satelliterna i plastfodral monterade på skumkartong. 

Satellite Positions I visades i maj 2012 på min separatutställning på Konstfrämjandet i Eskilstuna. 

Satellite Positions II ingick i det svenska projektet på Grafiktriennalen i Novosibirsk i september 2012 och sedan på en samlingsutställning på Galleri Sjöhästen i Nyköping i januari 2014.

 

Satellite Positions I, dataprint  80 x 240 cm

 

Satellite Positions II, detalj  90 x 75 cm

 

 

2011 - 2012 > Projekt: Hur många parvis placerade rör finns det på stan?

På min väg från Lilla Essingen till Västerbroplan står tre par rör som jag efter en tids vardagspromenerande fick syn på och fotograferade. Alla rören ser olika ut, de har olika fason på hattarna och är placerade med varierande mellanrum och höjd. Ofta har de tillägg av klotter och klistermärken. Under ett år samlde jag ihop foton av 36 par rör och sammanställde i ett collage. Fler rör är lokaliserade, men frågan kvarstår: Hur många parvis placerade rör finns det på stan?


 

Hur många parvis placerade rör finns det på stan?