K U R A T O R

2010 - 2018 > Rullgradinsmenyn

här ovan leder till sidor som innehåller bilder och beskrivningar av arbeten som utställningskurator och andra uppdrag som jag har utfört, från år 2010 fram till idag.

 

 * * *

2018  återvände projektet till Biologiska museet i Moskva där utställningen "Collection BIOMUS / Life, Death and Trees" med verk av gamla och nya deltagare visades från maj till september.

www.collectionbiomus.com/life-death-and-trees/

 

2017  kurerade jag projektet ”Collection BIOMUS / Our Birches, Your Birches”, vilket ingick i Parallellprogrammet på “7th Moscow International Biennale of Contemporary Art”. Samarbete med intendenten på Biologiska museet i Moskva, Olga Zubareva.

www.collectionbiomus.com/project-2017-2018/ 

 

2015  kurerade jag projektet ”Collection BIOMUS / Museum Fantasies”, vilket ingick i Specialprogrammet på “6th Moscow Biennale of Contemporary Art”. Samarbete med intendenten på Biologiska museet i Moskva, Olga Zubareva.

www.collectionbiomus.com/collection-biomus-2015/

 

2014  arrangerade jag utställningen "RYSK GRAFIK" med verk av tre konstnärer på Grafiska Sällskapets galleri i Stockholm. Samarbete med kuratorn Andrey Martynov från Moskva.

www.ulrikachristell.se/rysk-grafik/

 

2014  publicerades min artikel "5:e Moskvabiennalen" i kulturtidskriften Grafiknytt 4-2103.

www.ulrikachristell.se/grafiknytt/

 

2013  bjöd Statliga Konsthallen i Kaliningrad i Ryssland in mig som ledamot av den internationella juryn för ”XI Biennial of Graphic Art of the Baltic States Kaliningrad-Königsberg”.

www.ulrikachristell.se/kaliningrad/

 

2012  kurerade jag den svenska sektionen på ”First International Triennal of Contemporary Graphic Arts” på Statliga Konstmuseet i Novosibirsk i Ryssland.

www.ulrikachristell.se/novosibirsk-2012/

 

2011  kurerade jag grupputställningen "GRAFICA NATURAE" på Statliga Darwinmuseet i Moskva.

www.ulrikachristell.se/grafica-naturae/

 

2010 - 2012  kurerade jag utställningen ”Svenska grafiker" från Grafiska Sällskapet till Grafiksalongen ”Ljobitel´ Estampov” på Manege i Sankt Petersburg. Utställningen lånades sedan av Kulturavdelningen på Sveriges ambassad i Moskva.

Turné i Ryssland: Kulturcentret Rekord i Nizjnij Novgorod, Tjuvasjskijs Statliga Konstmuseum i Tjeboksary, Statliga Konstmuseet i Tjeljabinsk, Statliga Konstmuseet i Novosibirsk.

www.ulrikachristell.se/svenska-grafiker/

 

2010  Inom ramen för ett nystartat samarbete mellan Grafiska Sällskapet och gruppen "Dom grafiki" i Moskva kurerade jag en utställning av Irena Makoveeva på Grafiska Sällskapets galleri i Stockholm.

www.ulrikachristell.se/irena-makoveeva/

 

2013  september 09 - 15 > Juryledamot på Grafikbiennalen i Kaliningrad

Statliga Konsthallen i Kaliningrad i Ryssland bjöd in mig som ledamot av den internationella juryn för ”XI Biennial of Graphic Art of the Baltic States Kaliningrad-Königsberg”. 

Kurator för den svenska sektionen var Lars-Göran Yeudakimchikov Malmquist.

 


Läs mer: https://www.ulrikachristell.se/kaliningrad/